Духівник Фонду поздоровив голову Адмiнiстрацiї Держспецтрансслужби генерал-лейтенанта Миколу Малькова з 65-рiччям

Духівник Фонду привітав голову Адмiнiстрацiї Держспецтрансслужби генерал-лейтенанта Миколу Малькова з 65-рiччям

2 червня 2017 року духiвник Фонду пам'ятi Блаженнiшого Митрополита Володимира митрополит Переяслав-Хмельницький i Вишневський Олександр вiдвiдав Адмiнiстрацiю Державної Спецiальної Служби транспорту.

Розпочався захiд з молитви, яку владика звершив у головному соборi Держспецтрансслужби на честь преподобного Миколи Святошi - перед чесним образом святителя Миколая Чудотворця - за мир в Українi. Цю iкону родина голови структури генерал-лейтенанта Миколи Малькова передала у дар цьому храму вiйськових залiзничникiв.

Пiсля молитви, присутнi офiцери вклонилися образу, а владика Олександр окропив їх святою водою та благословив на подальшу сумлiнну службу - захист територiальної цiлiсностi Батькiвщини на Сходi України.

Далi присутнi перейшли до примiщення філії Музею Блаженнiшого Митрополита Володимира, де вiдбулася офiцiйна частина заходу.

Митрополит Олександр привiтав голову Адмiнiстрацiї Держспецтрансслужби генерал-лейтенанта Миколу Малькова з 65-рiччям: вручив йому Вiдзнаку Фонду пам'ятi Блаженнiшого Митрополита Володимира та копiю iкони святителя Миколая, яка супроводжувала спочилого Предстоятеля УПЦ протягом життя, i останнi двадцять рокiв знаходилася в його рабочому кабiнетi в Києво-Печерськiй Лаврi. Наразi образ знаходиться в меморiальному Музеї Блаженнiшого на Теремках.

Також владика презентував останнi видання Фонду. Їх вiн вручив настоятелю храму преподобного Миколи Святошi - в якостi поповнення експозицiї Фiлiї Музею, який знаходиться на базi Адмiнiстрацiї Державної спецiальної служби транспорту.

У свою чергу, генерал-лейтенант Микола Мальков вручив духiвнику Фонду останнє видання Держспецтрансслужби - книгу, що детально розповiдає про дiяльнiсть з будiвництва житла для родин вiйськових залiзничникiв по всiй територiї України.

Начальник управлiння по роботi з особовим складом Держспецтрансслужби полковник Вiктор Жигунов передав митрополиту Олександру подарунок вiд учнiв загальноосвiтньої школи №6 iменi Тараса Шевченка мiста Слов'янськ Донецької областi - дерев'яну скриньку з дарчим написом на iм'я владики та художню композицiю з великоднiх крашанок i рiзнокольорових стрiчок. Цi сувенiри виготовленi дiтьми власноруч.

Генерал-лейтенант Микола Мальков подякував митрополиту Олександру за духовну пiдтримку вiйськових залiзничникiв та регулярну гуманiтарну допомогу, яку Фонд пам'ятi Блаженнiшого Митрополита Володимира постiйно надає вiйськовослужбовцям зони АТО та мирним мешканцям Сходу України.