Видано Альманах, у якому розповідається про душпастирську роботу Фонду серед українських військовослужбовців


У рамках святкування 5-річчя з дня освячення Блаженнішим Митрополитом Володимиром військового храму преподобного Миколи Святоші, офіцери і солдати Державної спеціальної служби транспорту видали «Військовий альманах».

В його основі – розповідь про найважливіші та найцікавіші заходи з душпастирської роботи серед військових залізничників, які Служба та церковна громада спільно провели за ці п'ять років.

Достатньо об'ємний матеріал присвячений співпраці Фонду пам'яті Блаженнішого Митрополита Володимира з українськими військовослужбовцями, в період АТО, а також допомозі мирному населенню на Сході України.

Зокрема, відвідання духівником Фонду митрополитом Переяслав-Хмельницьким і Вишневським Олександром зони АТО та його участь у відзначенні річниці створення Залізничних військ в Україні, допомога Слов’янській школі №6 та організація поїздки школярів до Києва та Чернігова, презентація книги «Служба спеціального призначення», привезення ікони великомученика Георгія Побідоносця до Києва та для поклоніння військовослужбовців у Чернігові, військове паломництво офіцерів Держспецтрансслужби на Святу Землю.

«4 листопада 2010 року Блаженніший Митрополит Володимир освятив храм в ім’я преподобного Миколи Святоші, що на території Адміністрації Державної спеціальної служби транспорту, - зазначив координатор проекту Олександр Андрущенко. - Відтоді почалася активна та цікава співпраця Служби з Українською Православною Церквою, і майже жоден важливий урочистий захід не обходиться без участі священиків чи архієреїв. Цей альманах, підготовлений та виданий самими військовими, з метою розповісти про найцікавіше з того, що відбулося за останні п’ять років у духовно-пастирській роботі, що систематично проводиться у середовищі особового складу Держспецтрансслужби. Хочеться сподіватися, що це гармонійне поєднання виконання службових обов’язків і духовного життя стане прикладом для наслідування усіма людьми доброї волі, які сьогодні, ризикуючи власним життям, захищають територіальну цілісність України».

 

Видано Альманах, у якому розповідається про душпастирську роботу Фонду серед українських військовослужбовців