Духівник Фонду пам'яті Митрополита Володимира взяв участь в урочистостях із нагоди Дня формування Залізничних військ в Україні

 

30 березня 2015 року, на запрошення голови Адміністрації Державної спеціальної служби транспорту України генерал-лейтенанта Миколи Малькова, духівник Фонду пам'яті Блаженнішого Митрополита Володимира митрополит Переяслав-Хмельницкий і Вишневський Олександр був присутній на урочистих заходах із находи 152-ї річниці формування на території України перших підрозділів Залізничних військ.

 

У залі зібралися діючі співробітники служби, військовослужбовці та ветерани, учасники бойових дій на Сході України.

 

Представляючи владику Олександра присутнім, керівник Держспецтрансслужби підкреслив, що у травні 2010 року, саме він допоміг організувати та провести освячення центрального храму Залізничних військ України в ім'я преподобного Николи Святоші, яке звершив Блаженніший Митрополит Володимир.

 

Митрополит Олександр привітав військовослужбовців з професійним святом, подякував за сумлінність при виконанні службових обов’язків, в умовах бойових дій, а також за те, що вони бережуть пам'ять про спочилого Блаженнішого Митрополита Володимира.

 

Він передав настоятелю храму в ім'я преподобного Николи Святоші протоієрею Павлу Барщику напрестольне Євангеліє, а генерал-лейтенанту Миколі Малькову подарував останній том трудів Блаженнішого, виданий після його кончини.

 

Для всіх присутніх у залі та солдат строкової служби, владика залишив кишенькові «Молитовники воїна» українською мовою, видані Фондом пам'яті Блаженнішого Митрополита Володимира та Спасо-Преображенською громадою Києва, а також іконки святителя Миколая Чудотворця.

 

Далі відбувся показ фото-слайдів про відвідання митрополитом Олександром і представниками Синодального військового відділу Української Православної Церкви підрозділів Держспецтрансслужби, що дислокуються в Донецькій області, зокрема, в містах Слов'янськ та Артемівськ. Владика прокоментував цю поїздку та розповів про свої переживання та враження від побаченого.

 

Він також розповів про заходи, які вже, спільними зусиллями, провели Фонд пам'яті Блаженнішого Митрополита Володимира та Спасо-Преображенська парафія Києва, стараннями її старости Ігоря Лисова.

 

Далі митрополит Олександр, на запрошення голови Держспецтрансслужби, відвідав храм в ім'я преподобного Николи Святоші та нижню церкву в ім'я святого мученика Іоанна Воїна, де звершив коротеньку літію.

 

Останній пункт програми заходу – відвідання новозбудованої недільної школи в ім'я преподобного Нестора Літописця. Дітям, які тут навчаються, владика залишив іконки святителя Миколая Чудотворця.

Олександр Андрущенко,
Фото архімандрита Антонія (Сергієвського)