Примірники виданого Фондом Богослужбового Євангелія-апракос передано в дар Рівненській духовній семінарії

Примірники виданого Фондом Богослужбового Євангелія-апракос передано в дар Рівненській духовній семінарії

1 жовтня 2023 року, після Літургії у Свято-Покровському соборі міста Рівне, митрополит Переяславський і Вишневський Олександр зустрівся з ректором Рівненської духовної семінарії протоієреєм Віталієм Лотоцьким.

У дар бібліотеці очолюваної протоієреєм Віталієм семінарії митрополит Олександр передав два примірники Євангелія у форматі апракос.

Євангеліє-а‌пракос - тип богослужбових книг Святого Письма, текст в яких укладено не у звичайному послідовному порядку, а згідно з річним календарним розкладом богослужбових читань, починаючи з неділі Святої Пасхи. Друге видання - спільний проєкт Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира, Переяславсько-Вишневської єпархії та Ставропігії Вселенського Патріархату в Україні. Книга має А4 розмір, тобто є наближеним до напрестольного формату. Нагадаємо, що презентація видання відбулася 15 серпня ц.р. у Ставропігії Вселенського Патріархату в Україні.

Дякуючи від імені викладачів та вихованців семінарії за цінний подарунок, отець Віталій підкреслив, що це вже третє Євангеліє, подароване  владикою Олександром та Фондом пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира семінарській бібліотеці. Нагадаємо, що у 2021 році Рівненській семінарії були  передані в дар примірники факсимільних видань Пересопницького та Мазепинського Євангелій.