Видання Пересопницького та Мазепинського Євангелій презентовані в Одеському державному університеті внутрішніх справ

Видання Пересопницького та Мазепинського євангелій презентовані в Одеському державному університеті внутрішніх справ

4 жовтня 2021 року митрополит Переяславський і Вишневський Олександр презентував факсимільне видання Пересопницького Євангелія – видатного рукописного пам’ятника стародавньої української мови та мистецтва ХVІ століття та Мазепинське Євангеліє – наукового видання «Книга Чесного Непорочного Євангелія, Світильника, що сяє й освітлює» українською та арабською мовами в Одеському державному університеті внутрішніх справ.

Захід розпочався молитвою за спокій душ полеглих воїнів – вихованців Одеського державного університету внутрішніх справ. Молилися разом митрополит Переяславський і Вишневський Олександр, єпископ Одеський і Балтський Афанасій та єпископ Хмельницький і Кам’янець-Подільський Павло.

По завершенні заупокійної літії у актовій залі навчального закладу відбулася презентація видань. Примірники книг митрополит Олександр передав у дар бібліотеці вишу.

Ректора навчального закладу В’ячеслава Аброськіна митрополит Олександр нагородив Відзнакою Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира. За віддане служіння людям та сумлінне виконання посадових обов’язків співробітники університету отримали Благословенні грамоти Переяславсько-Вишневської єпархії.