У день захисту дітей Музей Блаженнішого Митрополита Володимира відвідали вихованці Рокитнянського дитячого будинку

У день захисту дітей Музей Блаженнішого Митрополита Володимира відвідали вихованці Рокитнянського дитячого будинку

1 червня 2021 року, у Міжнародний день захисту дітей, до меморіального Музею Блаженнішого Митрополита Володимира та Спасо-Преображенського кафедрального собору Переяславсько-Вишневської єпархії завітали вихованці дитячого будинку «Чебурашка» з містечка Рокитне, що на Київщині.

Після молебню за дітей гості оглянули собор та його приділи. Потому директорка Музею Ольга Заріцька провела для паломників екскурсію, познайомивши з постаттю приснопоминаємого Владики Володимира та розповівши про представлену експозицію. Також дітям було організовано свято у Дитячому місті професій KidsWill - таку можливість на благодійній основі надав Артем Велигорський - таку можливість на благодійній основі надав Артем Велигорський.

На згадку діти отримали подарунки від Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира та ктитора Спасо-Преображенського собору Ігоря Лисова. Окрім цього, стараннями Ігоря Володимировича на території Ліко-Граду для дітей був організований обід.

Дитячий будинок «Чебурашка» відкритий 1998 року як установа для дітей дошкільного та шкільного віку, які залишилися без піклування батьків, дітей сиріт та дітей з функціонально неспроможних та малозабезпечених сімей. Заклад забезпечує дітям умови для проживання, різнобічного розвитку, здобуття професійної орієнтації та підготовку дітей до самостійного життя та праці.

Нагадаємо, що дитячий будинок «Чебурашка» опікується духівництвом Переяславсько-Вишневської єпархії. З благословення митрополита Олександра священнослужителі впродовж року передають вихованцям допомогу, зібрану парафіянами Спасо-Преображенського кафедрального собору за участі ктитора храму Ігоря Лисова.