Для молитовної підтримки захісників Вітчизни на Сході України Фонд передав образ святого Георгія Побідоносця

15 лютого, з благословення митрополита Переяславського і Вишневського Олександра, команді волонтерів і священиків Православної Церкви України, яка вирушила на Схід України до Захісників Вітчизни, від парафії святого великомученика Пантелеймона Цілителя міста Вишгород була передана ікона з часткою мощей великомученика Георгія Побідоносця – небесного покровителя воїнства.

Ці святині владика Олександр передав від Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира.

Очолює делегацію благочинний Березнівського району настоятель Свято-Покровської парафії  протоієрей Мирослав Синиця (Рівненька єпархія).

***

Духовна підтримка військовослужбовців, особливо в умовах війни, є одним з напрямків діяльності Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира. Зазначимо, що Владика Володимир за життя тримав під особистим контролем душпастирську працю з особовим складом Збройних Сил та правоохоронних органів України. Нині цю працю продовжує Фонд його пам’яті. Невдовзі після заснування Фонду було видано кишенькові «Молитовники воїна» українською мовою, які передавалися військовим. У 2015 році митрополит Олександр відвідав зону збройного протистояння на Сході України, де побував у містах та на стратегічних об’єктах, поспілкувався з військовослужбовцями і звершував Літургії. Окрім цього, з благословення митрополита Олександра,  список ікони святого Георгія, написаний на Афоні для Спасо-Преображенського кафедрального собору м. Києва, був перенесений у місця дислокації українських військових у зоні АТО.

 

15 лютого, з благословення митрополита Переяславського і Вишневського Олександра, команді волонтерів і священиків Православної Церкви України, яка вирушила на Схід України до Захісників Вітчизни, від парафії святого великомученика Пантелеїмона Цілителя міста Вишгород була передана ікона з часткою мощей великомученика Георгія Побідоносця – небесного покровителя воїнства.