Духівник Фонду висловив співчуття в зв'язку з кончиною Героя України Володимира Филипчука

Духівник Фонду висловив співчуття в зв'язку з кончиною Героя України Володимира Филипчука13 серпня 2019 року після тяжкої хвороби відійшов до Господа відомий політичний і громадський діяч, Герой України, Почесний громадянин Одеси Володомир Филипчук. Духівник Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр висловив співчуття рідним та близьким.

"Від імені Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира, від духовенства та вірян Переяславсько-Вишневської єпархії та від себе особисто висловлюю глибокі співчуття з приводу передчасного відходу в інший світ Володимира Станіславовича Филипчука. Герой України, видатний громадський діяч, він всього себе присвятив служінню Україні та українцям, а його внесок в розвиток духовності Одеси, відбудову храмів міста важко переоцінити. Його стараннями велася допомога тим, хто найбільше її потребує.

Володимир Станіславович надавав підтримку закладам охорони здоровя, освіти та культури. Значний особистий внесок він зробив у відновлення Спасо-Преображенського собору міста Одеси, створення будинку милосердя при Свято-Архангело-Михайлівському жіночому монастирі. У 2002 році Володимир Станіславович заснував благодійний фонд «Надія, добро і добробут» та однойменний медичний центр, де на постійній основі надається фахова допомога хворим дітям-сиротам, інвалідам, дітям, позбавленим батьківської опіки, а також дітям з багатодітних сімей та постраждалим від Чорнобильської катастрофи. Стараннями та коштом Володимира Станіславовича та його дружини Людмили при медичному центрі збудовано храм на честь святого рівноапостольного князя Володимира та мучениці Людмили Чеської. Освятив його – покійний Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Володимир. Відзначаючи заслуги Володимира Станіславовича перед Церквою, Архіпастир нагородив його орденом преподобних Антонія та Феодосія Печерських.  

Особисто знав Володимира Станіславовича як людину високих моральних принципів, глибоко порядну та добру. Вірю, що благі справи, які він залишив по собі, українці пам’ятатимуть довгі роки.

Нехай Господь упокоїть душу новопреставленого Володимира в оселях праведних та подасть втіху рідним, які втратили близьку серцю людину".

15.08.2019 р.

ОЛЕКСАНДР,


МИТРОПОЛИТ ПЕРЕЯСЛАВ-ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ І ВИШНЕВСЬКИЙ,
ДУХІВНИК ФОНДУ ПАМ’ЯТІ БЛАЖЕННІШОГО МИТРОПОЛИТА ВОЛОДИМИРА