Свято Пентікостії у "Ліко-Граді" розпочалося Божественною літургією

17 червня 2019 року, на другий день свята Трійці, день Святого Духа, у "Ліко-Граді" на столичних Теремках-2 відбулося свято Пентікостії.

 

Свято Пентікостії у "Ліко-Граді" розпочалося Божественною літургією

 

Свято організовано у рамках конкурсу-фестивалю парафіяльних хорових колективів «Пентікостія», який був започаткований у 2011 році з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира. Нині проходить під покровом Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира за підтримки ТОВ “ТМО "Ліко-Холдінг”. До речі, назва «Пентікостія» (у перекладі з грецької – «П’ятидесятниця») була обрана не випадково, адже конкурс відбувається на свято П’ятидесятниці – день Святої Трійці.

У Спасо-Преображенському соборі м. Києва духівник Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр звершив Божественну літургію. За богослужінням співали хори-учасники конкурсу.

«У день П’ятидесятниці Дух Святий зійшов не тільки на апостолів, але й на все творіння. Так, кожного з нас наділив Господь якимись дарами і талантами. При цьому не кожному дано прославляти Бога співом – це є особливим даром. Розвивайте та плекайте його во славу Божу» - сказав митрополит Олександр, звертаючись до організаторів, учасників та гостей свята.

Ввечері, о 16-00, у  театрі «Особистості» (вул. Маршала Конєва, 7Б) відбувся концерт, присвячений пам'яті Блаженнішого Митрополита Володимира. Вхід вільний.