Духівник Фонду зустрівся з учасниками XVIII Успенських читань

20 вересня 2018 року до Спасо-Преображенського собору на Теремках та меморіального Музею Блаженнішого Митрополита Володимира завітали учасники  XVIII Успенських читань, серед яких єпископ Дідьє Берте, архімандрит Михаїл Ван Парейс, ієромонах Антоній Ламбрехтс, Адріано і Марта Дель Аста.

 

 Духівник Фонду зустрівся з учасниками XVIII Успенських читань

 

Гостей вітав духівник Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр.

Священнослужителі й богослови з різних країн Європи та США віддали пошану блаженноспочилому Предстоятелю Української Православної Церкви.

«Успенські читання» – міжнародна богословська конференція, яка з 2001 року щоосені відбувається в Києві, з ініціативи науково-видавничого об'єднання «Дух і літера» та його директора професора Костянтина Сігова. Протягом багатьох років конференція проходила у стінах Києво-Печерської Лаври з благословення Блаженнішого Митрополита Володмира, який відкривав та благословляв її роботу. Завданнями наукового форуму є зблизити християн Сходу і Заходу, сприяти порозумінню між представниками різних християнських конфесій та вдосконалити рівень богословської освіти в Україні. Участь у конференції щороку беруть десятки провідних теологів, філософів і вчених інших гуманітарних галузей з України, Європи та США.

Цьогорічні читання на тему "Спільнота - обличчя, виклики, покликання" пройшли 18-20 вересня. В перший день роботи конференції духівник Фонду звернувся до учасників з вітальним словом та презентував останнє видання – український переклад Літургії св. Іоана Златоуста.