«БАРВИ ВЕЛИКОДНЯ 2018»: відбулося відкриття традиційної виставки дитячих малюнків


1 квітня 2018 року у Палаці культури «Дарниця» відбулося відкриття ІІ тематичної виставки дитячих малюнків «Барви Великодня 2018».  У святі на передодні «великого дня» взяли участь більше двохсот дітей. На виставці представлені роботи у віковій категоїї від 6 до 16 років.

Великдень - це головне церковне свято християн. Це свято очищення душі і тіла. За традицією до нього готуються зазадалегіть, як душевно, так і духовно. За традицією Просвітницький Центр Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира, організував не просто виставку дитячих малюнків, а мистецький, інформаційно-просвітницький захід, який закликаний дякуючи мистецтву (декоративно-прикладному) допомігти дітям-учасникам під час підготовки та малювання малюнків глибше пізнати суть свята Воскресіння Христового.

Організатори виставки: Просвітницький Центр Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира, Управління культури Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації, та партнери Благодійний фонд «Православний спадок України на Святій Горі Афон», ТМ «Чайна країна», База дитячих іграшок «KIEV TOYS».

Цього року учасниками виставки стали вихованці шкіл мистецтв та студій Дарницького району столиці в тому числі: Дитяча школа мистецтв № 9 (директор Богданова Тетяна  Станіславівна), Дитяча художня школа №11 (директор Залознов  Василь  Антонович), Дитяча школа мистецтв № 4 (директор Ружицька-Акімова Людмила Іванівна), Палац культури «Дарниця» (директор Кузнєцова Ніна Іванівна), Дитячий клуб «Атюдики» та Дитячий центр «6-16 education» (керуючі партнери Голубчук Тетяна, Нестерова Тетяна, Муравчук Зоряна), Культурно-мистецький центр Управління культури Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації (директор Святецька Олена Костянтинівна), Дитяча музична школа  № 21 (директор Борисенко Олена Михайлівна) та Централізована бібліотечна система Дарницького району (директор Головата Оксана Володимирівна).

Захід розпочався зі святкового весняного концерту за участі творчих колективів шкіл мистецтв учасників проекту. Після завершення концертної програми розпочалась офіційна частина в тому числі нагородження учасників. Зі сцени до усіх присутніх звернулись організатори виставки: духівник Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, начальник Управління культури Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації Мельничук Наталія Юріївна, партнер проекту виконавчий директор Благодійного фонду «Православний спадок України на Святій Горі Афон», Ус Андрій та керівник Просвітницького Центру  Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира Ксенія Зозуля.

В рамках церемонії нагородження усі діти отримали цікаві та креативні подарунки, солодощі та звісно імені Подяки від  Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира. Захід пройшов в дуже теплій та родинній атмосфері.

"Дуже сподобалась креативність і глибина дитячих робіт. Діти зуміли поєднати пасхальну тематику з українською і церковною культурою. Дуже яскраві яскраві роботи.  Приємно був вражений роботами Пасха на Афоні, такі відчуття, і я в цьому впевнений, що діти не просто подивилися світлини Афонської Гори, а читали про Афон. Робити про це свідчать. Дуже дякую організаторам і співорганізаторам цього заходу, Управлянню культури Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації, Просвітницькому центру Фонду пам'яті Блаженнішого Митрополита Володимира та іншим. Від щирого серця бажаю, щоб подібні заходи проводилися як найчастіше, води збагачують духовно і культурно не тільки дітей, але й дорослих" - Андрій Ус

Організатори висловлюють подяку усім причетним до втілення проекту. Нехай Господь сторицею поверне Вам за ваші благі справи!