У Вербну Неділю митрополит Олександр співслужив Патріарху Єрусалиському Феофілу у храмі Гробу Господнього


9 квітня 2017 року, у день свята Входу Господнього до Єрусалиму, продовжуючи паломництво Святою Землею, духівник Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр співслужив Блаженнішому Патріарху Святого Граду Єрусалиму і всієї Палестини у Храмі Гробу Господнього в Єрусалимі. Предстоятелю Єрусалимської Церкви  співслужив собор ієрархів, серед яких, митрополит Вінницький і Барський Симеон. а також  духовенство з України.

Після богослужіння владики та паломники на чолі з Патріархом пройшли Хресною ходою навколо Кувуклії (Гробу Господнього) та молитовно вклонилися святиням Храму Воскресіння Господнього.

Днем раніше, 8 квітня, у Лазареву суботу, митрополит Олександр та митрополит Симеон співслужили Патріархові за Божественною літургією у монастирі святих Марфи і Марії у Віфанії, неподалік Єрусалима. Після богослужіння відбулась Хресна хода до гробниці святого Лазаря Четверодневного.

Того ж дня паломники відвідали місто Віфлеєм та помолились на місці Різдва Іісуса Христа, а також відвідали монастир святого Сави Освяченого.

Увечері Високопреосвященні владики звершили святкове Всенічне бдіння в Троїцькому соборі Руської духовної місії в Єрусалимі. Після цього архіпастирі разом з українськими паломниками пройшли Хресною ходою шляхом Входу Господнього в Єрусалим, Віфагія - Єрусалим.