У день свята Благовіщення Богородиці духівник Фонду співслужив Єрусалимському Патріарху у Назареті


4 квітня 2017 року розпочалося паломництво духівника Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра до Святої Землі.

5 квітня митрополит Олександр звершив Божественну літургію у храмі Марії Магдалини, що у Магдалі в Галілеї. Цей храм - подвор'я Горненського монастиря Руської духовної місії в Єрусалимі на місці, де за переказами, Христос вигнав сім бісів з Марії Магдалини. Богослужіння очолив митрополит Нижегородський і Арзамаський Георгій, якому також співслужили митрополит Вінницький і Барський Симеон та єпископ Котласький і Вельський Василій. За богослужінням молились паломники з України.

6 квітня, напередодні свята Благовіщення Пресвятої Богородиці, митрополит Олександр разом з митрополитом Симеоном та паломниками з України відвідали святі місця пов’язані з земним життям Ісуса Христа та Пресвятої Богородиці в Назареті, зокрема храм Архангела Гавриїла над джерелом Божої Матері.

Цього ж дня, архіпастирі звершили святкове Всенічне бдіння в храмі пророка Божого Іллі у міста Хайфа.

7 квітня духівник Фонду співслужив Блаженнішому Патріарху Святого Града Єрусалима і всієї Палестини Феофілу ІІІ за Божественною літургією на місці Благовіщення в Назареті. Після відправи відбувся традиційний для цього святкового дня Хресний хід вулицями міста.

Впродовж паломництва подорожуючі також відвідали: гору Єрмон; Капернаум, де помолилися у храмі Дванадцяти апостолів, який за переданням побудований на місці зцілення розслабленного; Преображенський монастир на горі Фавор.