Автори кращих творів на тему «Що я дізнався про Блаженнішого Митрополита Володимира?» отримали грамоти та грошові премії

Часто в Музей Блаженнішого Митрополита Володимира приходять діти. Слухають розповіді гіда, розглядають експонати, п'ють чай і отримують подарунки. В кінці у них запитують: «Вам було цікаво?». Відповідь, як правило, одна: «Так!»

Щоб зрозуміти, наскільки це «Так» грунтовне, виникла ідея пропонувати школярам писати твори на відповідні теми.

Так, учням школи «Наше майбутнє» - дітям з українських сімей, які живуть і працюють в Мадриді (Королівство Іспанія), запропонували тему: «Що я дізнався про Блаженнішого Митрополита Володимира?»

Учасниками конкурсу стали школярі, які були присутні на лекції духівника Фонду пам'яті Блаженнішого Митрополита Володимира митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра на тему «Блаженніший і діти», яка пройшла 12 листопада 2016 року.

14 лютого 2017 року в Мадриді відбулося нагородження - автори п'яти кращих творів отримали Грамоти та грошові премії; решта учасників - Подяки від Фонду пам'яті Блаженнішого Митрополита Володимира.

Переможцями конкурсу стали: Лілія Зелінська, Валерий Кметик, Валентин Кметик, Денис Кородай та Остап Фітьо.

На прохання митрополита Олександра, нагороди дітям вручила директор школи «Наше майбутнє» Світлана Кметик. А свої поздоровлення і побажання він виклав у листах, адресованих школярам: «Фонд вдячний Вам за те, що Ви поділилися своїми враженнями від ознайомлення з життям нашого великого співвітчизника – Блаженнішого Митрополита Володимира. Бажаю і надалі працювати над розвитком та вдосконаленням даного Богом літературного таланту та закликаю на вас Боже благословення».

"Діти читали листи з відкритими вустами: хто з посмішкою, а хто з серйозним, задуманим поглядом. Щиро вдячні організаторам чудового конкурсу, а саме "Фонду пам'яті Блаженнішого Митрополита Володимира" та його духівнику митрополиту Олександру за креативний підхід до дітей та молоді, за розвиток у них духовних чеснот", - зазначила директор школи.

Самі твори можна переглянути тут >>>