Духiвник Фонду взяв участь у презентацiї Ассоцiацiї ветеранiв АТО України


Духiвник Фонду взяв участь у презентацiї Ассоцiацiї ветеранiв АТО України9 грудня 2016 року у Київському центральному Будинку вчителя вiдбувся творчий вечiр Ассоцiацiї ветеранiв АТО України, приурочений до Дня Збройних Сил України, який вiдзначається 6 грудня.

На запрошення голови Ассоцiацiї Юрiя Ломова, участь у ньому взяв i духiвник Фонду пам'ятi Блаженнiшого Митрополита Володимира митрополит Переяслав-Хмельницький i Вишневський Олександр.

Вiн прийшов до вiйськовослужбовцiв не з пустими руками. Участь Фонду була представлена експозицiєю свiтлин, зроблених пiд час гуманiтарної мiсiї у зону АТО, яку спiвробiтники, на чолi з дуiвником, здiйснили у березнi 2015 року.

Знімки були представленi в рамках великої авторської фотовиставки «ДАП» члена Асоцiацiї та учасника боїв у населених пунктах навколо Донецька Руслана Боровика.

Вiдкрився захiд у Будинку вчителя, концертом популярної спiвачки Iларiї, яка виконала зворушливi патрiотичнi пiснi, та звернулася до ветеранiв АТО зi cловами вдячностi за те, що вони, ризикуючи власним життям, захищають нашу Батькiвщину.

Далi, з творчою художньо-музичною програмою виступила Анжеліка Рудницька, яка також представила свою фотовиставку «Фотолисти з Фронту». Вона побажала ветеранам не лише мужностi, але й теплої любовi з боку рiдних.

Владика Олександр коротко розповiв про духовну пiдтримку та матерiальну допомогу українським вiйськовослужбовцям i мирному населенню Сходу України, яку постiйно здiйснює Фонд, в пам'ять про покiйного Блаженнiшого Митрополита Володимира.

Головi Ассоцiацiї Юрiю Ломову вiн подарував невеличку копiю iкони святителя Миколая Чудотворця, яка протягом багатьох рокiв висiла в кабiнетi спочилого Предстоятеля УПЦ, у Києво-Печерськiй Лаврi, а нинi зберiгається у його меморiальному музеї, на Теремках.

Духiвник Фонду взяв участь у презентацiї Ассоцiацiї ветеранiв АТО УкраїниЦей подарунок є символiчним, ажде до дня пам'ятi святителя Миколая, спiвробiтники Фонду, спiльно з представниками Ассоцiацiї ветеранiв, планують здiйснити поїздку у зону АТО, щоб привiтати українських вiйськовослужбовцiв зi святом, духовно пiдтримати їх i традицiйно передати гуманiтарну допомогу, яка наразi збирається у Спасо-Преображенському соборi на Теремках, за сприяння Благодiйного Фонду Iгоря Лисова «Рiдне мiсто моє».

Далi присутнi переглянули вiдео-презентацiю - про основнi напрямки дiяльностi Ассоцiацiї ветеранiв АТО України. Учасник боїв пiд Донецьком Юрiй Ломов, у своєму виступi, пiдкреслив, що Фонд пам'ятi Блаженнiшого Митрополита Володимира вже увiйшов в iсторiю Ассоцiацiї. Говорячи про основнi завдання, що своять перед цiєю ветеранською органiзацiєю, вiн процитував прижиттєвий вислiв спочилого Архiпастия Української землi: «Ми не можемо допомогти усім, але обов'язково повиннi зробити це, по вiдношенню до тих, хто до нас звернувся безпосередньо».

Цього вечора, у залi лунало багато слiв про важливiсть не лише матерiальної допомоги українським вiйськовослужбовцям, але й духовної пiдтримки.

У зв'язку з цим, митрополит Олександр представив присутнiм священика, який надалi вiдповiдатиме за спiвпрацю Фонду пам'ятi Блаженнiшого Митрополита Володимира з Ассоцiацiєю ветеранiв АТО України. Ним став клiрик Спасо-Преображенського собору на Теремках протоієрей, який не просто здiйснював пастирське служiння на Схoдi України, але й навiть був поранений, пiд час вiйни.

На завершення заходу професiйний вiйськовий фотограф Руслан Боровик ознайомив митрополита Ооександра зi своєю авторською фотовиставкою «ДАП».

Знаючи, що владика двiчі вiдвiдав зону АТО, до нього охоче пiдходили вiйськовослужбовцi: показували свої портрети на свiтлинах i розповiдали цiкaвi випадки з бойвого життя, які трапилися з ними на Сходi України.

Пастирськi слова втiхи архiєрей також сказав мамi загиблого Героя України (посмертно) Ігоря Брановицького: «Тримайтеся, я також буду згадувати у молитвах Вашого сина».

Голова Ассоцiацiї ветеранiв АТО України Юрiй Ломов подякував митрополиту Олександру за участь у заходi та пам'ятний подарунок, а владика зауважив, що Фонд пам'ятi Блаженнiшого Митрополита Володимира завжди вiдкритий до iнiцiатив з боку українських вiйськовослужбовцiв.



Олександр Андрущенко

ФОТОАЛЬБОМ >>>