Духівник Фонду відзначив переможців і учасників конкурсу малюнків «Пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира присвячується…»


Духівник Фонду відзначив переможців і учасників конкурсу малюнків «Пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира присвячується…»20 листопада 2016 року у Національній бібліотеці України для дітей (вул.Баумана, 60) відбулося відкриття першої тематичної дитячої виставки-конкурсу малюнків «Пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира присвячується…».

Конкурс-виставку започатковано Просвітницьким Центром Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира за підтримки баскетбольного клубу "Будівельник" з метою виявлення, розвитку, підтримки талановитих дітей та молоді, формування їх світогляду, поширення серед підростаючого покоління ідеї цінності знань про історичні постаті нашої землі, активізації пізнавальної діяльності засобами образотворчого мистецтва.

У конкурсі могли взяти участь юні художники віком від 6 до 17 років з різних куточків України, в тому числі з Миколаєва, Білої Церкви, Слов'янська, Дружківки (Донецька область) тощо.

В актовій залі бібліотеки організували святковий концерт. Юні артисти не лише співали та танцювали - зі сцени лунали вірші Блаженнішого Митрополита Володимира.

Після концертної програми відбулася церемонія нагородження. Духівник Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, який до речі був головою журі, вручив дипломи переможцям, подяки учасникам та відзначив членів журі.

Духівник Фонду відзначив переможців і учасників конкурсу малюнків «Пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира присвячується…»Символічно, що всім дітям були вручені кулькові білі ромашки – саме цій квітці присвятив один зі своїх віршів Блаженніший Владика. Ніхто з юних художників не пішов додому з пустими руками –всім були вручені подарунки та сувеніри.

Після офіційної частини для малечі був проведений творчий майстер-клас з декоративно-прикладного мистецтва. Окрім цього, діти разом із батьками долучилися до традиції, що не так давно буда започаткована у Музеї Блаженнішого Митрополита Володимира, коли всі відвідувачі пригощаються бубликами, до яких прив'язаний папірець з висловом cпочилого Предстоятеля - на пам'ять. Бублики за життя дуже любив Владика Володимир та пригощав ними всіх своїх гостей.

Оскільки захід відбувся у Національній бібліотеці України для дітей, митрополит Олександр з зацікавленістю оглянув бібліотеку та познайомився з її устроєм. Наостанок, духівник Фонду залишив запис в книзі почесних гостей:

«Несказанно радий, що такий гарний захід пройшов у храмі книги. Вражений гарним і радушним прийомом. Книга - вікно в пізнання і життя. Малюнок – реалізація Божого Дару. Милості, щедрот і благословіння! Дякую організаторам і щонайперше - учасникам. Любов Блаженнішого Володимира і пам’ять про нього – жива».

Зазначимо, що кращі малюнки будуть використані в якості ілюстрацій до дитячої книги з авторськими віршами Митрополита Володимира.


ФОТОАЛЬБОМ >>>

ВІДЕО >>>

 

Духівник Фонду відзначив переможців і учасників конкурсу малюнків «Пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира присвячується…»