Духівник Фонду подарував Грузинському Патріарху набір панагій в пам’ять про Митрополита Володимира


27 травня 2016 року, під час паломницької поїздки до Грузії, духівник Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр мав зустріч зі Святішим і Блаженнішим Католикосом-Патріархом всієї Грузії Ілією ІІ.

На згадку митрополит Олександр подарував Патріархові комплект панагій, виготовлений Фондом до 80-річчя Блаженнішого Митрополита Володимира.

Зазначимо, що Митрополит Володимир був знайомий з Патріархом Ілією ще з часів навчання останнього у Московській духовній академії (1950-ті роки). Ієрархи завжди підтримували дружні стосунки. Наприклад, у 1980-х роках архіпастирі протягом місяця перебували у Індії, де подорожуючи містами та селами, знайомилися з місцевими пам’ятниками. Про дружні взаємини свідчать й візити Першоієрархів та спільні богослужіння на українській та грузинській землях.

Нагадаємо, що 15 червня 2015 року митрополит Олександр звершив заупокійну літію за новопреставленими мешканцями Тбілісі, котрі трагічно загинули внаслідок масштабної повіні, а 8 березня 2016 року зустрів у Музеї Блаженнішого Митрополита Володимира ієрарха Грузинської Православної Церкви митрополита Чкондидського Петра.

 

Духівник Фонду зустрівся з Предстоятелем Грузинської Церкви

Духівник Фонду зустрівся з Предстоятелем Грузинської Церкви