Духівник Фонду звершив паломництво до Румунії


Духівник Фонду звершив паломництво до Румунії17-20 травня тривала паломницька поїздка духівника Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра до Румунії. У складі паломницької групи також були: вікарій Київської Митрополії архієпископ Макарівський Іларій та клірик румуно-молдавської парафії міста Києва священик Димитрій Попеску.

17 травня паломники відвідали кафедральне місто Нижньодунайської єпархії – Галац, та кафедральний собор святого Миколая. Подорожуючих зустрів та провів їм екскурсію керуючий єпархією митрополит Касіан. До речі, владика Касіан був у складі офіційної делегації Румунської Церкви, на урочистостях присвячених 1020-річчю Хрещення Київської Русі, що пройшли у Києві 2008-го року.

18 травня прочани відвідали монастир святого Василія Великого у Галаці. Цей монастир був нещодавно відроджений після занепаду у комуністичну епоху. При обителі також відроджено притулок, де виховується близько двох десятків дівчат-сиріт.

Того ж дня митрополит Олександр відвідав чоловічий монастир Різдва Іоанна Предтечі, збудований у XVII столітті і зруйнований під час Першої Світової війни. Відродження святині розпочалося вже після падіння комуністичного режиму.

19 травня паломницька група прибула до столиці Румунії – Бухаресту, де прочани відвідали Патріарший кафедральний собор святих Костянтина та Єлени.

20 травня паломники відвідали Нямецьку лавру, де вклонилися мощам преподобного Паїсія Величковського - уродженця Полтави, котрий у XVIII столітті подвизався у цій обителі.

Того ж дня духівник Фонду разом з членами паломницької групи відвідав монастирі Агапія та Варатік – ці обителі були засновані учнями святого Паїсія – відповідно преподобними Агапітом та Іосифом Варатикським. До речі, ці жіночі монастирі, у кожному з яких несуть послух понад 400 черниць, є найбільшими не тільки у Румунії, але й у всьому православному світі.

На завершення поїздки паломники прибули до міста Ясси, де у Благовіщенському кафедральному соборі молитовно вклонилися мощам святої Параскеви Сербської.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Духівник Фонду підніс молитви за Україну біля святинь Афону та Греції >>>

Духівник Фонду звершив паломництво на Святу Землю та помолився про мир в Україні біля найбільших християнських святинь >>>