Новорічне привітання митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра

 

Возлюблені у Христі брати і сестри!

Новорічне привітання митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського ОлександраДобіг свого кінця і відійшов у вічність 2015 рік. Рік, випробовувань в новітній історії нашої Держави і нашої Церкви. Свідками та учасниками всіх цих подій, зі свого бажання, чи всупереч йому, ми з вами стали. Проте, вбачаючи у всьому Промисел Божий щодо нас, дякуємо Всемилостивому Творцю за все, що отримали із Його Десниці: щось для втіхи і радості, а щось і для напоумлення.

Яким буде майбутній час - знає тільки Господь. Йому нам належитьпіднести сьогодні подяку за всі благодіяння, що були подані нам в минулому році, і просити у Нього благословення на наступаючий рік.

Коли здобуваємо щось - здобуваємо в Бозі. Коли втрачаємо - втрачаємо за Божим попущенням. На жаль, наше життя - це шерега зустрічей і розлук, здобутків і втрат...

Наступаючий рік Господь вручає нам, і багато в чому залежить і від нас, яким він буде. Він буде сплітатися з нашої праці, він буде залежати від того, які ми будемо. Скільки добра ми привнесемо до нього - стільки добра в ньому і буде. Скільки внесемо сум'яття, неправди і зла - стільки в ньому і залишиться сум'яття, неправди і зла.

У житті, яке треба любити як дар Божий, завжди відкривається для нас щось нове, бо такою є природа життя. Вступаючи в Новий рік, ми плекаємо християнську надію, що він принесе людям нову милість Божу, нове життя і нове щастя.

Новий рік – це й нові можливості послужити Богу та людям, втілити у своєму житті заповіти Христа. Вступаючи в Новий рік, необхідно згадати найбільшу заповідь Христову, яку він залишив своїм учням: "Заповідь нову даю вам, щоб любили один одного" (Ін. 13,34).

Нехай же Новий Рік Благості Божої, в який вступаємо ми нині, буде мирним і благим. Почуймо в ньому слова Христові: «Мир Мій даю вам!» (Ів. 14:27).

Приймімо ж Мир Христовий із Миром і в Мирі!

З Новим 2016 Роком!