Завершилося перебування на Святій Землі делегації Української Православної Церкви на чолі з духівником Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира


Завершилося перебування на Святій Землі делегації Української Православної Церкви на чолі з духівником Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита ВолодимираЗ 27 листопада по 1 грудня 2015 року делегація Української Православної Церкви на чолі з духівником Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира митрополитом Переяслав-Хмельницьким і Вишневським Олександром перебувала на Святій Землі з метою доставлення чудотворної ікони Плащаниці Пресвятої Богородиці до місця постійного перебування у Єрусалимі.

27 листопада Плащаниця відбула з Дніпропетровська, де завершилася Хресна хода миру з чудотворною іконою “Україна під Покровом Богородиці”, проведена до 80-річчя Блаженнішого Митрополита Володимира.

По прибутті до Єрусалима образ був доставлений до Духовної місії, де за молебнем помолилися начальник Місії архімандрит Олександр (Єлісов), сестри та співробітники Місії.

28 листопада митрополит Олександр звершив Божественну літургію біля Порогу Судних Врат, на Олександрівському подвор'ї.

Біля порогу Судних Врат та на Голгофі духівник Фонду звершив заупокійні літії за всіх в роки безбожні голодом заморених та запалив свічки в пам’ять про загиблих.

Того ж дня українська делегація зустрілася із Блаженнішим Патріархом святого Града Єрусалиму і всієї Палестини Феофілом ІІІ, якому митрополит Олександр і повернув єрусалимську чудотворну Плащаницю.

Впродовж дня митрополит Олександр разом з членами української делегації помолився біля гробу Божої Матері у Гефсиманії, на місці Народження Христа Спасителя у Вифлеємі та у співслужінні єпископа Бельцького і Фелештського Маркела відправив Всенічну у Троїцькому соборі Руської духовної місії.

29 листопада, на запрошення Блаженнішого Патріарха Святого Града Єрусалиму і всієї Палестини Феофіла ІІІ, митрополит Олександр співслужив Його Блаженству за Божественною літургією у храмі на Колодязі Іакова у древньому Сихемі.

Разом із Патріархом Феофілом митрополит Олександр підніс молитви за Україну та український народ.

30 листопада духівник Фонду звершив Божественну літургію в храмі святої Марії Магдалини поблизу Тверії в Галилеї.