Сумська духовна семінарія отримала назву на честь Блаженнішого Митрополита Володимира


27 листопада 2015 роду на засіданні педагогічної ради Сумської духовної семінарії під головуванням ректора архієпископа Сумського і Охтирського Євлогія було прийнято ряд рішень щодо увічнення пам`яті Блаженнішого Митрополита Володимира, який спочив у Господі в 2014 році.

Відповідно до прийнятого рішення, на знак особливої ​​поваги і доброї пам'яті, Сумська духовна семінарія відтепер носитиме ім'я Блаженнішого Митрополита Володимира. У будівлі семінарії буде влаштована музейна кімната пам'яті спочилого Предстоятеля Української Православної Церкви. Щорічно до Дня народження Київського Архіпастиря, 23 листопада, педагогічна рада ухвалила проводити Володимирські читання. Крім того, для студента, який проявить найвищі успіхи в навчанні, встановлена ​​персональна стипендія імені Блаженнішого Митрополита Володимира.

Нагадаємо, що Блаженніший Митрополит Володимир керував Сумською єпархією в сані єпископа з 20 березня 1969 по 18 квітня 1973 року. Минулого року архієпископ Євлогій звернувся до міської влади від імені кліриків і мирян з клопотанням про назву (перейменування) однієї з сумських вулиць ім'ям Блаженнішого Митрополита Володимира.

 

Сумська духовна семінарія отримала назву на честь Блаженнішого Митрополита Володимира