Завершилося перебування в Україні чудотворної ікони Плащаниці Божої Матері

 

Завершилося перебування в Україні чудотворної ікони Плащаниці Божої Матері

11 жовтня 2015 року духівник Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр доставив з Єрусалима до Києва чудотворну ікону Плащаниці Божої Матері.

Напередодні, під час зустрічі митрополита Олександра з Блаженнішим Патріархом Феофілом ІІІ, Предстоятель Єрусалимської Церкви передав українцям своє благословення: “Нехай Пресвята Владичиця наша Богородиця, в чудотворній Її іконі Успіння, упокоїть ворожнечу, задля того щоб воскресли взаєморозуміння і мир серед людей і воскресла Україна!”.

11 жовтня ікону урочисто зустріли у Спасо-Преображенському соборі на Теремках, де вона перебувала до 31 жовтня, коли з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, розпочалася Хресна хода миру “Україна під Покровом Богородиці” із чудотворною єрусалимською іконою Плащаниці Пресвятої Богородиці.

Зазначимо, що хода була присвячена пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира, якому б цього року виповнилося 80 років, і з благословення якого, ікона-плащаниця вже відвідувала Україну у 2012 році.

Протягом місяця святині молитовно вклонилися віруючі Житомира, Вінниці, Львова, Володимир-Волинського, Луцька, Запоріжжя, Одеси, Сум, Харкова, Дніпродзержинська та Дніпропетровська. Крім цього святиня побувала у двох Лаврах – Києво-Печерській та Святогірській. У ряд міст чудотворний образ доставив особисто духівник Фонду, зокрема, у Святогірськ, який нині перебуває у зоні АТО.

27 листопада із Дніпропетровська митрополит Олександр доставив святиню до місця постійного перебування у скиту Мала Гефсиманія у Єрусалимі.

За час перебування Плащаниці в Україні їй вклонилося близько 150 000 віруючих.